Het beste NAS server overzicht
Altijd op de hoogte
De beste NAS servers vergelijken
Trustpilot

De voordelen van een NAS kopen

Veel mensen weten niet precies wat een NAS server is. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen zijn van een NAS server. Het is belangrijk om jezelf goed af te vragen of een NAS kopen handig is in jouw situatie. We hebben een overzicht gemaakt.

Een van de grootste voordelen van een NAS kopen vergeleken met ‘Cloud’ opslag, is dat je belangrijke data zelf in beheer hebt op je eigen harde schijf of schijven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Vakantiefoto’s
  • Belangrijke documenten
  • Video’s
  • Muziek

Omdat je niet afhankelijk bent van opslag in de ‘Cloud’, zijn je bestanden altijd bereikbaar, zelfs als het internet er bij andere uit ligt.

Je kunt je NAS server gemakkelijk uitbreiden op het moment dat je ruimte tekort komt. Het werkt namelijk zo dat de NAS server een soort houder is voor meerdere harde schijven. Sommige NAS servers kunnen wel meer dan 4 harde schijven houden. Dat betekend dat je gemakkelijk meer dan 10 TB opslag kwijt kan in je NAS server!

Een NAS server voor zakelijk gebruik

Wanneer je een NAS wilt kopen voor op kantoor, is dit een handige manier om ervoor te zorgen dat je controle hebt over je data. Daarnaast is het nadat je de NAS server juist hebt geconfigureerd, ook heel gemakkelijk om met meerdere mensen te samenwerken in dezelfde bestanden. Dit komt omdat de NAS server is aangesloten op de router en daarom dus toegankelijk voor iedereen die met de router is verbonden. Zo staan alle bestanden op een plek en is er beter overzicht.

Een NAS als media server

Wist je dat je een NAS ook als media server kan gebruiken? Moderne NAS servers kunnen media streamen naar je televisie, smartphone of tablet. Hiervoor kun je gebruik maken van daarvoor bestemde Apps, afhankelijk van jouw andere apparatuur. Een bekende applicatie om media te streamen is Plex, meer informatie over Plex kun je hier vinden. Je kunt zelfs media streamen op het moment dat je niet thuis bent!

Gebruiksvriendelijke installatie

De NAS servers van het merk Synology staan onder andere bekend om hun gebruiksvriendelijke werking. Standaard zit er een uitgebreide handleiding in de doos, maar de klantenservice is ook onwijs goed. Je steekt de stekker in het stopcontact en verbind de NAS met jouw router, dan ben je in principe gelijk al klaar om te starten!

Beste winkels om een NAS te kopen